Archive for januari, 2012

Little Monsters Quilt.

01.06.12

Vorig jaar januari zijn mijn jongste dochter en ik samen begonnen met de voorbereidingen van deze quilt.  Hij wordt voor Robin Mika geboren op 15 februari 2011. Het wordt een grote quilt voor op z’n bed of gewoon als speelquilt. Het patroon komt bij “Don’t Look Now!” vandaan.

Het zoeken naar stofjes ging eigenlijk wel snel, in de loop van jaren had ik al aardig wat verzamelt omdat ik wel van frisse kleurtjes hou. Mijn dochter heeft een tik met polka dots dus die gaan we er ook in gebruiken.

In de quilt zijn meer dan 300 circels verwerkt vanaf 1″t/m 8″. heel veel circels tekenen op freezer paper en uitknippen.

 

Building Houses from Scraps met de borduurmachine.

01.04.12

In een andere topic heb ik al verteld dat ik de huisjes met de borduurmachine ga doen. De steek heet RedWork, maar de huisjes worden blauw op een lichtromige ondergrond.  De garen is van 100% katoen, ik gebruik daarvoor Aurifil Mako 40. Tussen de huisjes komt een shashing van scraps. De scraps heb ik twee jaar (dacht ik) eerder al eens gemaakt. De tussenblokjes worden rood.

Het borduurtje heb ik gedigitaliseerd in Embird Studio. Ik heb de maat van het borduurtje op 7.5 x 7.5 cm gezet.
Ik snij het huisje uit met 1 cmnaad en stik ze aan elkaar met 0.5 cm naad.
De strook met scraps is 3(incl.naad) cm breed en de tussenblokjes snij ik dan ook op 3 x 3 cm.
Als ikalles met 0.5 cm naad aan elkaar heb gezet blijft er een blokje over van 11x 11
cm inclusief naad. De uiteindelijke maat nu van het blokje is 10.5 x 10.5 cm
(exl.naad).

Voor diegene die ook met de borduurmachine aan de slag willen (al is het maar een klein quiltje, wat erg leuk zou zijn) is  het borduurbestandje  via het forum te  downloaden.